Rehabilitació integral de la seu del Col.legi d'arquitectes

2004
Dates: 
Projecte 2000 - Finalització obra 2004
Superfície: 
1.870m²
Pressupost: 
1.009.385€
Promotor: 
Col.legi d'Arquitectes de Catalunya
Treball: 
Projecte bàsic, executiu i direcció d'obra
Direcció: 
Gran Via de les Corts Catalanes, 563. Barcelona
Arquitectes: 
Joan Arias Roig - Albert Pla Gisbert
Constructor: 
Exisa - Fonosa S.L.
Col·laboradors: 
Jordi Adell Roig

El Col.legi d'Arquitectes va endegar la rehabilitació de l'edifici on hi va tenir la seva antiga seu, obra de l'arquitecte Bonaventura Pollés i Viñas, per a usos complementaris de les activitats col.legials.
El projecte avarca tot l'edifici i dos pisos de l'edifici contigu.
La principal línia d'actuació és l'adequació tant als nous usos per a escola professional com a les normatives vigents, per la qual cosa s'ha abordat l'obra com a rehabilitació integral. Es repara la totalitat de l'estructura i es modifica la distribució, que ve marcada pel caràcter d'us públic que adquirirà l'edifici, sobretot a planta baixa, que es converteix en una planta pràcticament diàfana i molt comunicada amb el carrer. Es du a terme a més la renovació total d'instal•lacions, de revestiments, de paviments i la restauració de façanes.